Fant en god oppskrift på sjokolade cookies. De smelter på tungen! Det beste med oppskriften er at du kan steike de som du vil. Vil du ha myke kjeks som er sprø inni stekes de i 8-10 min, mens viss du vil ha tvers igjennom sprø kjeks stekes de i 10-12 min. De er like god uansett hvordan de stekes. Prosjonen er også stor, så du får en del kjeks.
- Du trenger:
- 280 g smør
- 300-350 g sukker
- 2 store egg
- 400 g hvetemel
- 2 ss maizenamel
- 1 god ts bakepulver
- 1 god ts natron
- 1 1/2 ts salt
- 5 ss kakao pulver
- 2 ts vaniljesukker
- 550 g sjokolade eller lignende
- Du kan godt bytte ut noe av sjokoladen med nøtter, tranebær eller det du måtte like. Jeg hadde i mørk sjokolade, melkesjokolade og kvit sjokolade. Er også godt med tobleronesjokolade i! om du bare vil ha en type sjokolade vil jeg anbefale å ta en som er litt mørk.
- Romtemperert smør og sukker røres hvitt og porøst. Ha så i eggene, et om gangen. (Kan være lurt å kakke eggene i en kopp først, da slipper du eventuelle eggeskall i røren.) Bland alle de gjensående ingrediensene utenom sjokoladen og sikt de ned i bollen. Tilsett så den hakkede sjokoladen til slutt.
- Røren kan stekes med det samme eller den kan stå å godgjøre seg i kjøleskapet i 24-72 timer (dekk i så fall godt til med plast). Ta en god spiseskje med deig og rull ut en liten ball som du trykker flat på et bakepapir. De er best om de er litt store. Stekes på nederste rille i 8-12 minutter på 180 C. Avkjøles på rist. Er kjeksene litt vanskelig å få av når de er så myke, vent i ett minutt før du tar de av bakepapiret. Da har de fått kjølt seg såpass at de henger sammen over på risten.'
Så er det bare til å nyte!
Love it! De er SYKT gode!!<3<3!!
SvarSlett