Du trenger:
4 1/2 dl hvetemel
200 g smør
1 ts vaniljesukker
1 ts vaniljesukker
1/2 - 1 dl sukker
1 egg
1 egg
4 dl blåbær
4 ss sukker
4 ss potetemel (kan sløyfes, men da kan blåbærene bli litt bløt)
1 pakke piano vaniljekrem
Fremgangsmåte:
Bland mel, sukker og vaniljesukker. Skjer smøret i terninger og smuldre det sammen med melet til alt blir kornete. Ha så i egget og band godt. Ta ca 1/3 av deigen å kjevle ut mellom to ark med matpapir. Når deigen er kjevlet til en runding, legges den oppå kakeformen som skal brukes til å steke kaken i, for så å trykke ut lokket til paien. Deretter fjernes overflødig deig og det sjeres ut firkanter, slik at det blir et rutenett.trykk resten av deigen i kakeformen og ha vaniljekremen utover. Bland blåbær, ,sukker og potetemel lett og ha over vaniljekremen. Legg rutenettet/lokket oppå paien (uten matpapir).
Stekes på midterste rille på 225 grader i 20 min.
Jeg er veldig glad i pai sånn generelt, og blåbærpai er av mine favoritter! Så tusen takk for oppskriften - den må prøves! :)
SvarSlett