Sider

lørdag 29. september 2012

Beijing hutong-besøk 1


Jeg og Mamma har hatt oss en helt fantastisk tur til Beijing i Kina. Vi har virkelig fått oppleve en hel masse, så tenkte å dele noen utdrag fra turen vår her. 


 Vi tok sykkeltaxi fra hovedveien og inn i de smale gatene mellom hutongene. Det stod en og annen bil inni boligområdet, men at de får bilen hverken inn eller ut er for meg et mysterium. Og ikke minst hva de må gjøre viss de mot alle odds møter en annen bil! Da vi kom frem til en av de fineste Hutongene ble vi servert te. Vi fikk høre om familielivet til menneskene i nabolaget og ellers om lover, regler og ordninger i Kina.


Hutongen vi besøkte var verdt 10 millioner kroner, og det såg ikke slik ut. De var en av de få heldige som hadde toalett i huset, men de kunne ikke bruke det på dagtid. De måtte som alle de andre gå på det offentlige toalettet. De som bodde i huset var to pensjonerte lærere som fikk 3000 kr i måneden, noe jeg ikke syns var så mye, men ble fortalt at det var bra. Lærere i Kina er høyt lønnede og veldig respekterte mennesker. Det er også de pensjonerte, og man lærer å ta vare på de eldre.Her er vi inne i den lille stuen deres, som faktisk var velmøblert, og tv hadde de også!


De har ofte krukker med blomster i gården for å ikke miste kontakten med naturen. De hadde til og med skillpadde, gullfisk for lykke, og granatepletrær også. Det kvikket opp med litt grønnt mellom all den gråe mursteinen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil legge igjen en liten kommentar hos meg. Jeg sitter stor pris på at du tar deg tid til det. Ha en fortsatt god dag!