Sider

torsdag 4. oktober 2012

Himmelens Tempel

Himmelens Tempel ble bygget ferdig i år 1420 e.Kr. og regnes for å være en av de vakreste bygningene i Kina. Tempelet ble bygget for at Keiseren skulle ha et sted å offre til himmelen. Før i tiden trodde de at verden var firkantet og himmelen rund. Så forhøyningen tempelet sto på hadde fire kanter - som skulle symbolisere de fire verdenshjørnene, mens tempelet var rundt - og skulle symbolisere himmelen.
Det var også bare himmelfolket som fikk bruke blåfarge på taket. Keiseren brukte gull, mens prinser og prinsesser fikk bruke grønn, og alle de vanlige menneskene måtte bruke grå.


Bindeleddet mellom himmelen og jorden var keiseren av Kina, for han var himmelens sønn. To ganger i året gjennom fem hundre år ble keiseren båret fra Den Forbudte By, i bærestol på en vei bestrødd med gul sand til tempelet for å faste og be i tre dager til himmelens makter, for å sikre Kina gode avlinger og godt vær i det kommende året.

På det nederste bildet står jeg og Mamma på offersteinen på offerplassen. Viss vi skriker til den skal man kunne høre sitt eget ekko. (det turde ikke vi siden det var så mange folk). Her offret Keiseren alt fra hjort, kanin, gris og andre dyr så himmelfolket skulle bli fornøyd.


1 kommentar:

  1. Så fint bilde av mor og datter! :) Ser ut som om de koste deko mykje i Beijing ^^

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en liten kommentar hos meg. Jeg sitter stor pris på at du tar deg tid til det. Ha en fortsatt god dag!