Sider

lørdag 26. februar 2011

Buddhistisk tempelDet var fint å få se inni de ulike tempelene. Alle var like fint dekorert med utskjæringer, gull og stas. For å komme inn måtte vi ta av oss skoene, ha dekket til skuldre og knær. Det var også ulike regler på hvordan du skulle oppføre deg på innsiden. Det var ikke lov å kysse, holde rundt hverandre, peike med føttene, ta noen på hodet eller ta tullebilder med statuene på innsiden. Og viss jeg som dame skulle være uheldig å komme borti en munk, så måtte den stakkars munken gå gjennom en hel renselsesprosess! Fikk lære litt om religionen og kulturen, men kunne tenke meg å vite enda mer. Mer om historien til de ulike maleriene, hvordan de giftet seg eller begraver folk. Slik jeg har skjønnt det dør de jo ikke, men blir sendt inn i en annen kropp/skikkelse. Så hadde jo vært spennende å vite om de ønsket de lykke til i det neste livet, eller om de håpet på at de skulle oppnå nirvana. Mye som mangler i min kunnskap om dette, men tenker jeg får lappet ting litt sammen neste gang vi tar turen.

1 kommentar:

  1. Har aldri vært i Thailand, men kunne gjerne tenkt en tur ja! Fantastisk flotte bygninger. Må jo ha vært litt av en tur! Spennende å oppleve andre kulturer. Men synes jo litt synd på de munkene da... :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en liten kommentar hos meg. Jeg sitter stor pris på at du tar deg tid til det. Ha en fortsatt god dag!