Sider

torsdag 25. august 2011

Hjemmelaget blåbærpai


Du trenger:
4 1/2 dl hvetemel
200 g smør
1 ts vaniljesukker 
1/2 - 1 dl sukker
1 egg 
4 dl blåbær 
4 ss sukker
4 ss potetemel (kan sløyfes, men da kan blåbærene bli litt bløt)
1 pakke piano vaniljekrem

Fremgangsmåte:
Bland mel, sukker og vaniljesukker. Skjer smøret i terninger og smuldre det sammen med melet til alt blir kornete. Ha så i egget og band godt. Ta ca 1/3 av deigen å kjevle ut mellom to ark med matpapir. Når deigen er kjevlet til en runding, legges den oppå kakeformen som skal brukes til å steke kaken i, for så å trykke ut lokket til paien. Deretter fjernes overflødig deig og det sjeres ut firkanter, slik at det blir et rutenett.trykk resten av deigen i kakeformen og ha vaniljekremen utover. Bland blåbær, ,sukker og potetemel lett og ha over vaniljekremen. Legg rutenettet/lokket oppå paien (uten matpapir).

Stekes på midterste rille på 225 grader i 20 min.

1 kommentar:

  1. Jeg er veldig glad i pai sånn generelt, og blåbærpai er av mine favoritter! Så tusen takk for oppskriften - den må prøves! :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en liten kommentar hos meg. Jeg sitter stor pris på at du tar deg tid til det. Ha en fortsatt god dag!