Sider

onsdag 30. september 2009

I Nordsjøen igjen!


Da var jeg kommet meg ut igjen i Nordsjøen. All inclusiv er det men slettes ingen ferie. Nå som jeg er blitt fagarbeider er det mye å sitte seg inn i, og mye å gå gjennom. Men vi koser oss no fordet. Og i morgen blir det kanskje kake, for å feire fagbrevet med mine gode kollegaer! :D

mandag 28. september 2009

Gulv!


Da var gulvet på gjestesoverommet endelig lagt ned. Da har vi byttet vindu, isolert, fått nye plater, nytt tak, listet og murt skorsteinen. Fått ny dør har vi også, så nå er dette rommet ganske klart. Mangler bare gulvlister og en list under døren, så er rommet FERDIG!! Det er deilig å tenke på at snart er ET rom ferdig. Da er det bare resten igjen...

søndag 27. september 2009

Snoping til kjøkkenet



Den siste tiden har vært en hektisk tid. Jeg har lest til fagprøve, hatt fagprøve, fått fagbrev og feiret at jeg nå er blitt en fagarbeider. Men innimellom alt dette tenkes det fortsatt på huset vi pusser opp, og jeg har gått til innkjøp av en kokebokholder som skal få stå framme på kjøkkenbenken når den kommer på plass. Syns det er kjempe kjekt å snope litt ting til huset. Jeg leter fortsatt etter en krumkake ruller. Det er en slik kjegle du ruller krumkakene rundt etter de er steikt. Noen om vet hvor de er å få tak i?

onsdag 23. september 2009

Søtt kaffiservise





En dag jeg kikket inn i kjøkkenskapet til "svigermor", fant jeg disse flotte koppene med forsskjellige blå blomster. Syns de er urolig søte. Så er det også med stettfat og andre fat til kakene til kaffien. De kommer fra christineholm porcelain og er rett og slett helt nydelig. Dette skal jeg oppfordre henne til å bruke oftere.

tirsdag 22. september 2009

Fagbrev!

I dag kl 17:00 fikk jeg fagbrev!! Jeg er overlykkelig. 2 år med skole og 2 år som lærling er endelig over, og jeg er en fagarbeider! Så har jeg fått jobb videre.. så tror nok jeg kommer til å sove godt i natt, ja!

fredag 18. september 2009

to små kopper


Fant disse to små herlige koppene hos en brukthandler. De er pikyrende små, så små at jeg bare får en liten del av fingen inn i hanken. Disse skal få stå på en liten hylle på kjøkkenet. Tenkte jeg skullen se om jeg ikke fant en liten kaffikvern og noen kaffibønner de to koppene kunne stå i lag med.

torsdag 17. september 2009

En liten engel

Denne søte engelen sitter i vinduskarmen til en god veninne av meg, og jeg syns den er utrolig søt. Husker jeg elsket slike snøkuler med vakre engler, hus, blomster og slikt inni. Jeg kunne sitte i timesvis å stirre inn i kuler og drømme meg milevis bort. Det er godt å være liten og drømme seg litt vekk.

onsdag 16. september 2009

Eplejuice


I dag har jeg fått litt hjelp fra nabo-jenten for å lage hjemmelaget eplejuice. Vi høstet eplene fra min kommende hage, skar de opp i båter og la de i vann med litt sukker, atamon og sitronsyre. Så nå skal det få godgjøre seg i et par dager før vi heller juicen over på flasker og fryser, så vi har hjemmelaget eplejuice hele vinteren. Det er virkelig koselig å ha en slik eplejuice-dag i året, der vi får være ute, klatre i trær, høste inn frukt og lage noe godt utav.

mandag 14. september 2009

I gangen


I ganger står dette flotte speilet og komoden. Det har stått i gangen siden jeg var liten, og jeg har alltid syns det er utrolig flott. Det lille piggsvinet oppå kameraet har min mor fått i gave av min bestemor. Syns hele den serien er herlig. Når jeg flytter inn i gamlehuset skal hele sammlingen min med disse piggsvinene få flytte inn med meg.

fredag 11. september 2009

Sukkerskål og fløtemugge

Har lenge vært på utkikk etter et slikt sett til kaffien, men har ikke funnet det riktige før NÅ! Jeg har vært innom ørten butikker på utkikk etter et hvitt nøytralt sett, der sukkerskålen hadde hull i lokket til skjeen. Syns det er finest når ikke lokket er på halv åtte på grunn av at det ikke er hull til skjeen. Så snublet jeg over dette lekkre settet på lysstøperiet i Knarvik. Gleder meg allerede til jeg kan invitere "svigers" på kaffi!

Duemating

Jeg fikk også matet duene mellom en regnbyge. Det er så utrolig kjekt, siden de ikke er redd. Jeg vet mange syns de ligner rotter med vinger, men jeg syns mange av de er veldig søte. Og med litt mat blir de gjerne med på noen triks også...

En flott dag i by`n

Rundt paviljongen bugnet det med vakkre blomster, selv nå i september.


I går hadde jeg en helt fantastisk dag i byn. Jeg og tre veninner hadde fått nyss i at det var SALG hos Diva kjoler i Bergen. Alle kjolene kostet 500 kr, så vi slo oss løs med prøvingen. Vi kom alle ut med hver vår flotte kjole, og alle var like begeistret over å ha gjort et kjempe kupp. (kjolen min hadde kostet 3000 kr)

torsdag 10. september 2009

Kenwood i hus!


Ja, da var endelig min lenge etterlengtede Kenwood kjøkkenmaskin i hus! Jeg har samlet penger fra bursdag og annet så jeg kunne unne meg den. Den er kjempe god, og jeg kan nesten ikke vente med å få lage boller i den! Har fått med en CD med 180 oppskrifter i også, så det kan jo bli litt eksprimentering etter hvert også! Er blitt så glad i den. Fikk til og med 1700 kr i avslag! Er bare ett supert kupp.

tirsdag 8. september 2009

Liftgardin


Min mor har fått seg ny liftgardin på vaskerommet. Syns den bare var helt herlig, og måtte bare ligge ut noen bilder av den på bloggen. Drømmer om noe slikt på kjøkkenet i gamlehuset. Tror det hadde passet godt inn.

søndag 6. september 2009

Små detaljer som skal inn i huset

Dette er en over hundre år gammel håndlaget ramme som jeg bare fallt pladask for. Jeg vet ikke helt hvor den kommer til å havne når huset er ferdig, men den skal nok få en fin plass å stå!

Denne lille nøkleholderen vil jeg gjerne ha i boden da den er kommet opp,
og denne flotte tavlen fra Paris skal få henge på kjøkkenet. Som dere kanskje skjønner er mye planlagt og til og med kjøpt inn. Det er bare ferdige/beboelige rom som gjenstår. Gleder meg veldig til jeg endelig kan få flytte inn de små detaljene i huset, eller de store møblene for den saks skyld.

fredag 4. september 2009

En solfyllt dag

I går var det sol hele formiddagen! Åh, så deilig det var med solstrålene som varmet mot kroppen, sommerfugler som nøt det fine været og blomster som strak seg opp mot solen. Var ute hele dagen for å slikke siste resten av sårt trengt sol. En helt nydelig dag!

Award


Var så heldig å få en award av snille fru-Sommerfugl, med en utfordring som går ut på å skrive 10 ting om meg selv. Så da får vi se hvor langt vi kommer...

1. Er sammen med min kjære silkepus, som jeg har vært sammen med i tre år.

2. Jeg er et samlemenneske, som sjelden liker å kasste ting.

3. Jeg jobber i Nordsjøen som prosessteknikker-lærling (foreløpig) Har takket ja til jobbtilbud!

4. Jeg liker best å jobbe i mannsdominerte yrker, siden jeg ikke liker så godt baksnakking, intriger og drama.

5. Jeg bor fortsatt hjemme, og trives egentlig svært godt med det.

6. Drømmer om å få flytte sammen med silkepus i det flotte huset som skal bli vårt, der det er epletrær og roser i hagen.

7. Jeg elsker sjokolade, salg og gammle ting.

8. Jeg elsker å reise, oppleve nye steder, kulturer og folk.

9. Jeg er svært glad i barn, men er også svært glad for at de bare er på lån.

10. Jeg liker å blogge.

Det var akuratt så det rakk, selv om den siste var i det tynnest laget. Nå sender jeg awarden vidre til Blå-hvit samlemani. Ha en kjempe fin helg!!

torsdag 3. september 2009

September rein





Har vært ute i hagen og testet ut mitt nye kamera. Syns det er blitt mye gøyere å ta bilder enn tidligere, selv om jeg alltid har elsket å ta bilder av ting. Helst ting min kjære silkepus kaller "kjedelige" eller "teite". Han himler med øynene hver gang jeg stopper opp for å ta bilde av måser, ender, biller, sommerfugler, blader, skyer og lignende. Men det får så være. Men tror han liker at man også kan ha så små gleder i livet.

onsdag 2. september 2009

Bursdagsfeiring


.


Jeg fyllte 20 år ute i Nordsjøen, så da jeg kom hjem ble det fering med Mamma, Pappa og min søster. Søsteren min hadde bakt muffins til oss, og de smakte bare himmelskt. Jeg fikk også mange fine gaver. Blandt annet dette utrolig flotte nøkleskapet. Noen som har tips til hvilke bilde jeg kan ha inni? Fikk også tre kjempe søte hattebokser. Disse passer helt perfekt inne på gjesterommet.